Magyar leiras:

aatoth franyo kiállítása | Cziffra Fesztivál

2021. február 10-20.

aatoth franyo 1978-ban Victor Vasarely révén jutott ki Párizsba és az École Supérieure des Beaux-Arts-on szerzett diplomát. Első párizsi kiállítását Cziffra György segítette megvalósulni, azóta alkotásaival mára már a világ szinte minden részén találkozhatunk. Képeinek meghatározó elemei a groteszk, lényegükre redukált alakok, motívumok, melyek által érvényre jut a művész világról alkotott képe és üzenete. A képi világot nagyon gyakran magyar, francia vagy esetleg angol nyelven írt szöveg egészíti ki. A sokat utazó művész az utóbbi időkben előszeretettel épít be természeti elemeket műveibe. A párizsi forgatagot mindinkább maga mögött hagyva, a festőt a thaiföldi dzsungelek világa ejtette rabul, ahol műtermet is épített magának – e környezetre való utalásként bizonyos képein egyértelmű jeleket találunk.

Kiállításmegnyitó: 2021. február 10. (szerda) 18:00

A kiállításmegnyitón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a MOMkult jegypénztárában és a Hegyvidék Galériában lehetséges 2021. január 12-től.

 (A tárlat a Cziffra Fesztivál, a Hegyvidék Galéria és a Várfok Galéria közös rendezvénye)

Kiemelt szponzor: MVM

A rendezvény a Cziffra György-Emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a cziffra100.com oldalon.