Magyar leiras:

A kultúra melegít // Interaktív művészet

A Hegyvidék művészeti öröksége II. – művészettörténeti kvízjáték

A Hegyvidék gazdag képzőművészeti múlttal büszkélkedhet. A budai hegyek, a Városmajor, Zugliget és a Normafa lejtői számos alkotó számára jelentett inspirációt, akik közül többen – köztük Than Mór, Barabás Miklós, Márffy Ödön, Berény Róbert, Aba-Novák Vilmos, Domanovszky Endre, Schaár Erzsébet és Vilt Tibor – hosszabb vagy rövidebb időre otthonukra is leltek a kerületben.

A kvízjáték során az érdeklődők megismerhetik kerületünk híres festőit és szobrászait, az itt született alkotásaikat és a Hegyvidéket megörökítő tájképeket. Fedezze fel Budapest XII. kerületének művészeti örökségét és tesztelje tudását egy izgalmas kvízjáték keretében!

Játékvezetők: Bódi Kati és Kallós Judit művészettörténészek, a Hegyvidék Galéria munkatársai

Időpont: 2023. március 21. (kedd) 11:00

Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon – Nemes Nagy Ágnes Terem, 1124 Budapest, Törpe utca 2.

A programon való részvétel ingyenes.

Kép // Kelety Gusztáv: A svábhegyi Eötvös-villa, 1850 körül; tus, vízfesték, papír, 125 × 205 cm; BTM Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár

_______________________________________________________

A kultúra melegít

A Hegyvidéki Önkormányzat 2023. január 9-től március 31-ig minden hétköznap 9 és 16 óra között két helyszínen nyit nappali közösségi teret: a Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124 Budapest, Törpe u. 2.) és a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont (1121 Budapest, Zugligeti út. 64.) hétfőtől péntekig különféle díjtalan társasági programmal, előadásokkal, kreatív foglalkozásokkal és családi rendezvényekkel, valamint a nyitvatartási időben teával várja a látogatókat (bring-your-own-cup // Hozd-a-saját-bögréd! // kérjük a résztvevőket, hogy mindenki hozzon saját csészét, bögrét).

A programokról, tematikus napokról bővebb információ a https://kulturalisszalon.hu/ és a https://lovasut.hu/ weboldalon található, valamint a +36 70 908 4105-ös telefonszámon elérhető munkatársak segítenek az érdeklődőknek.