Magyar leiras:

Családi alkotósarok
Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven VII.
Dadaizmus

A “Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven” kreatív foglalkozássorozat keretében a gyerekek játszva tanulhatnak a különböző művészeti korszakokról, stílusokról, az őskori barlangrajzoktól egészen a kortárs művészetekig.
Lehetséges, hogy egy teljesen hétköznapi tárgyból is válhat műalkotás? A szürrealizmus előfutáraként érkező, Zürichből indult avantgárd mozgalom célja az volt, hogy lerombolja a művészet hagyományos értékeit. Mindez egy olyan új művészeti irányzat megszületését eredményezte, amely alapjában változtatta meg a művészetről való gondolkodást a 20. században.
A foglalkozás során kísérletet teszünk egy dada újság elkészítésére. Rendhagyó kollázsok alkotásával megidézzük Marcel Duchamp, Max Ernst, Francis Picabia és Kurt Schwitters örökségét. A gyerekek és a vállalkozó kedvű szülők, nagyszülők szabadjára engedhetik fantáziájukat: előkerülnek különböző használati tárgyak, fényképek, képes újságok, melyek segítségével történeteket alkotunk. Nincsenek szabályok, a dadaizmus palettáján bármi megtörténhet!

Időpont: 2022. október 8. (szombat) 10:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Ajánlott korosztály: 3–10 évesek

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2022. október 7-én, pénteken 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Kép // Marcel Duchamp: L.H.O.O.Q., 1919
(https://en.wikipedia.org/wiki/Marcel_Duchamp#/media/File:Marcel_Duchamp,_1919,_L.H.O.O.Q.jpg)