Magyar leiras:

EMLÉKEST RÁDAY MIHÁLYRÓL

A Budapesti Városvédő Egyesület szervezésében, a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidék Galéria közreműködésével idézzük fel együtt Ráday Mihály (1942–2021), a Budapesti Városvédő Egyesület örökös tiszteletbeli elnökének emlékét, aki rendkívül sokirányú tevékenységet folytatott: többek között filmoperatőr, televíziós rendező, szerkesztő, író, művészettörténész volt, viszont a mi emlékezetünkben, mint „VÁROSVÉDŐ” marad meg, így „nagybetűvel”, mindvégig.

A megemlékezést megnyitja: Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere

Időpont: 2021. szeptember 1. (szerda) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Maximális létszám: 40 fő.
Regisztráció: https://forms.gle/BpQEQNMZkYCvYrWZ8

A jelenlegi szabályozás nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány felmutatását, de mindenki biztonsága érdekében, köszönjük, ha magával hozza, és belépéskor bemutatja!

Búcsúzóul idézzük fel „UNOKÁINK SEM FOGJÁK LÁTNI” (1982) című könyvének befejező sorait:

„Ismerik ezeket az emléktáblákat, ugye? A legtöbbjük így kezdődik: Itt állott az a ház… Tudom, nem nagyon szívderítő ezt a könyvet átlapozni. A televíziós műsorral és a könyvvel is azt szeretném elérni, hogy mind közelebb jussunk ahhoz, hogy unokáink, – ha megemlékeznek rólunk – olyan emléktáblát tétessenek a házunk falára, amelynek a szövege így kezdődik: ITT ÁLL AZ A HÁZ…”