Magyar leiras:

Hangok, ritmusok, hangszerek
Családi alkotósarok

A „Beethoventől Steve Reich-ig, Márffy Ödöntől Nádler Istvánig – Az Antal–Lusztig-gyűjtemény zenei témájú alkotásai” című tárlat különféle módokon kapcsolódik a zenéhez. A családoknak szóló foglalkozás során a vizuális műveket a zene nézőpontjából közelítjük meg. Megkeressük a vizuális kompozíciók ritmusát, akár hangosan el is játsszuk, mintha egy kottát olvasnánk. Ezeket a ritmusokat színekre fordítjuk át és színes ütemsorokat hozunk létre. Felismerjük az ábrázolt hangszereket, meghallgatjuk a hangjukat, majd a gesztusfestészet eszköztárával megpróbáljuk a hangszerek hangjait ábrázolni. Záró alkotásként pedig hangszerek formáiból készítünk kompozíciót.

A foglalkozást vezeti: Dabi-Farkas Rita múzeumpedagógus

Időpont: 2023. május 13. (szombat) 10:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2023. május 12-én, pénteken 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Részvételi díj: 800 Ft/gyermek, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft/gyermek. Kísérőknek ingyenes.

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Nádler István: Zenére forgó (Steve Reich), 1981; fadoboz, olaj, fa, 32 × 82,5 × 8 cm; Antal– Lusztig-gyűjtemény
Fotó: Egressy Orsolya © MOM Kulturális Központ – Hegyvidék Galéria