Magyar leiras:

„Ahol az anyag hiánya újrafogalmazza a művet térben és időben…”
A Budapesti Városvédő Egyesület előadása

A Budapesti Városvédő Egyesület XII. kerületi csoportja szeretettel várja az érdeklődőket idei első előadására, amelynek témája a „hiány” a képzőművészetben és az építészetben.

A különböző korokból ránk maradt torzók új esztétikát képesek hordozni, hiányaikkal felhívják a befogadó figyelmét a múlandóságra, de az időtlenségre is, ugyanakkor kiemelik a lényeget. A befogadó saját nézőpontjából szellemileg kiegészítve a hiányzó részeket, újraértelmezi az alkotást. A hiányzó anyag a múlt és a jelen térbeli és időbeli kölcsönhatására utal, felélesztve az emlékezetet. Az antik torzók a későbbi korok és napjaink művészetére is nagy hatást gyakorolnak.

Edoardo Tresoldi (1987) kortárs olasz szobrász a „hiányzó anyag” művésze, vékony dróthálóból készült, transzparens installációival új műfajt teremtett, és a sipontói Santa Maria Maggiore ókeresztény bazilika attraktív, példaértékű rekonstrukciójának köszönhetően nemzetközi hírnevet szerzett.

Előadó: Beöthy Mária építész

> Időpont: 2024. április 10. (szerda) 17:00
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A részvétel regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges. Hegyvidéki lakosoknak ingyenes. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.

Fotó // Santa Maria Maggiore, Siponto (Pixabay – MicheleDiniK). Forrás: Pixabay