Magyar leiras:

Családi alkotósarok
Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven VI.
Impresszionizmus

A “Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven” kreatív foglalkozássorozat keretében a gyerekek játszva tanulhatnak a különböző művészeti korszakokról, stílusokról, az őskori barlangrajzoktól egészen a kortárs művészetekig.

Degas, Monet, Pissarro, Renoir, Morisot, Sisley – gyors, rövid ecsetvonások, szín- és fényjátékok, vibráló színek, francia báj és miliő. Következő családi napunkon a 19. század utolsó harmadának korszakalkotó stílusával, az impresszionizmussal ismerkedünk. A drámapedagógiai elemekkel, szerepjátékokkal és kreatív alkotófeladatokkal tarkított program során a gyerekek az impresszionista mesterek bőrébe bújva kísérletezhetnek a fény-árnyék játékokkal, az apró, tiszta színfoltok és tükröződések megjelenítésével. Kedvük szerint álmodják újra Monet híres vízililiomos tavacskáját vagy akvarell technikával mese háttereket terveznek.

Időpont: 2022. június 18. (szombat) 10:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Ajánlott korosztály: 3–10 évesek

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2022. június 17-én, pénteken 14 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Kép // Claude Monet: Vízililiomok, 1919; olaj, vászon, 101 × 200 cm © The Metropolitan Museum of Art, New York (https://www.metmuseum.org/art/collection/search/438008)