Magyar leiras:

elmozdulás

A XXIV. Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep kiállítása

2022. augusztus 17. – szeptember 3.

Két év kihagyás után, idén 24. alkalommal kerül megrendezésre a Hegyvidék Galéria kiállítóterében a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOM Kulturális Központ szervezésében a Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep, amelynek tematikája ezúttal az „elmozdulás”. Az egyhetes alkotótáborba ebben az évben a hazai és a határon túli magyar területekről érkező alkotók mellett Franciaországban és Németországban élő magyar képzőművészek kaptak meghívást. A korábbi hagyománytól eltérően, a festő- és grafikusművészek mellett fotóművészek és performansz művész is részt vesz a művésztelepen, ahová az ott készült művekből rendezett tárlat megnyitás előtt, lehetőség van egy nyílt nap keretében is ellátogatni, bepillantani az alkotófolyamatokba.

Kiállításmegnyitó: 2022. augusztus 17. (szerda) 18:00
Köszöntőt mond: Kallós Judit művészettörténész, a művésztelep vezetője
A kiállítást megnyitja: Meggyesházi Éda kurátor, a Viltin Galéria munkatársa

Résztvevő művészek:

CSÓKA Szilárd-Zsolt (RO) ▪ DEBRECENI Éva (F) ▪ KUSOVSZKY Bea (H) ▪ LAK Róbert (SRB/H) ▪ LISZI Renáta (H) ▪ LÖKÖS Péter (F) ▪ LŐRINCZ Ágnes (D) ▪ SZATHMÁRY Lóránt (D) ▪ SZŰCS Gábor (SK) ▪ TODOR Tamás (RO/H)

A kiállításmegnyitón való részvétel díjtalan.
A kiállítás megtekintése regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges 2022. augusztus 18-tól szeptember 3-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Hegyvidék Kártyával ingyenes.