Magyar leiras:

FÉNYFOGÁSOK
Válogatás három évtized fotómunkáiból

GÁBOR Enikő retrospektív kiállítása

2022. november 4–26.

Gábor Enikő művei egészen különleges helyet foglalnak el a magyar képzőművészetben. Nem csak azért, mert a fényképészet és a festészet határán állnak, vagy azért mert a technikai tudatosság és kísérletezés minden projektjét újabb és újabb invencióval és lendülettel tölti meg, hanem azért is, mert sok lehetséges megközelítés révén reflektálnak a munkái a kép jelenlegi helyzetére, a digitális és virtuális korszak eredményeire és hatásaira.

Többnyire fényképezőgép használata nélkül, közvetlenül a fényérzékeny felületen dolgozik, analóg vagy digitális technikával hozza létre fotográfiáit és fotóplasztikáit. A Hegyvidék Galériában megrendezett Fényfogások című kiállítás Gábor Enikő munkáinak retrospektív tárlata, amely az elmúlt harminc év fotóiból válogat, a művész korai munkáitól kezdve a legújabb sorozatokig (Camera Reluxa, Fotogramok, Hiteles Másolat, Szférák, Introverziók).

A kiállítás a Fotóhónap 2022 keretein belül valósul meg.
A kiállítás kurátora: Kallós Judit művészettörténész

Kiállításmegnyitó: 2022. november 4. (péntek) 18:00

A kiállítást megnyitja: A Fehér Vera fotográfus, a Hibaista csoport alapítója

A fotótörténet nagy pillanatai – Gimesy Péter előadása:
2022. november 11. (péntek) 19:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A kiállításmegnyitón való részvétel díjtalan.
A kiállítás megtekintése regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges 2022. november 5-től november 26-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 közütt. Hegyvidék Kártyával ingyenes.
Az előadáson való részvétel 600 Ft, Hegyvidék Kártyával 200 Ft.
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.

Köszönjük azoknak a magángyűjtőknek, galériáknak és múzeumoknak a támogatását, akik a kiállítás időszakára rendelkezésünkre bocsátották a tulajdonukban lévő alkotásokat.

Fotó // Gábor Enikő: Önarckép, 2001; zselatinemulziós brómezüst, 50 × 60 cm