Magyar leiras:

Családi alkotósarok
Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven V.
Kubizmus

A “Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven” kreatív foglalkozássorozat keretében a gyerekek játszva tanulhatnak a különböző művészeti korszakokról, stílusokról, az őskori barlangrajzoktól egészen a kortárs művészetekig.

A múlt század elején két francia művész, Georges Braque és Pablo Picasso egy teljesen formabontó irányzatot teremtett. Ez alkalommal ebben a rövid életű, de annál nagyobb hatású művészeti mozgalomban merülünk el, a kubista alkotások geometrikus formáival és rendhagyó látásmódjával ismerkedünk. A játékos foglalkozás során különböző perspektívából, síkidomokra és szögletes formákra bontva festjük le kedvenc tárgyainkat, alkotjuk meg saját kubista csendéletünket. A „kocka-művészek” kedvelt eljárását, a kollázstechnikát alkalmazva a kicsik megismerhetik a szintetikus kubizmus szín- és látványvilágát is.

Időpont: 2022. április 30. (szombat) 10:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Ajánlott korosztály: 3–10 évesek

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2022. április 29-én, pénteken 14 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Kép // Georges Braque: The Round Table (részlet), 1929; olaj, vászon, 145 × 113 cm © Philips Collection, Washington, DC, US (https://www.phillipscollection.org/collection/round-table)