Magyar leiras:

Minden kép alatt egy másik kép van
Családi alkotósarok | MULASICS 70 – Egy felfedező emlékére I.

A festmények gyakran adják azt az érzetet, mintha láttuk volna már az ábrázoltat, vagy talán egy hasonlót. Esetleg csak álmunkban láttunk ilyen jelenetet. De az is lehet, hogy van egy régi festmény, egy művészettörténeti előzmény, amit az adott mű idéz. A festészet képes látható és láthatatlan dolgokat ábrázolni. Láttatni tud, utalni valamire, amely belső képként hívódik elő a képzeletünkben. A technikák sokfélesége segíti a festészet különleges üzeneteinek megfogalmazását. Mulasics László alkotásainak rétegei mintha egy-egy külön képet tartalmaznának, amelyek egymásra épülnek. Színeik, formáik, üzeneteik sejtelmesen átderengenek egymáson.

A mostani foglalkozás alkalmával ezeket a képi időrétegeket fedezzük fel Mulasics művein keresztül. Megkeressük az ókori görög mitológiának és a művész zenei előképzettségének nyomait a festményeken, valamint megnézzük, hogyan használta a festőművész az olajfestéket és egy különleges ókori technikát, az enkausztikát. Végül olyan rétegképeket alkotunk zsírkrétával, amelyek anyaghasználata és témája a kiállított alkotásokból merítkeznek.

A foglalkozást vezeti: Dabi István Mikolaj médiaművész

> Időpont: 2024. április 6. (szombat) 10:00–11:30
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2024. április 5-én, pénteken, 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Részvételi díj: 800 Ft/gyermek, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft/gyermek. Kísérőknek ingyenes.

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Fotó // Mulasics László: Cím nélkül, 1985.