Magyar leiras:

Végvári Zsófia 2005 óta foglalkozik festmények természettudományos vizsgálatával a legkorszerűbb elemzéseket és eredményeket biztosító műszerpark segítségével, mely technikai felszereltség egyedülálló és rendkívüli mind hazai, mind Közép- Európai viszonylatban egyaránt.

Kizárva minden spekulációt, szubjektív véleményt és megállapítást, professzionális műszerek mérési adataival, valamint fizikai és kémiai vizsgálatokkal alátámasztott, komplex eredményeket nyújtanak át megrendelőiknek, mely egyetemes nyelve révén nemzetközi viszonylatban is értelmezhető és megkérdőjelezhetetlen dokumentációjává válik a vizsgált festménynek.

A laborlátogatáson Végvári Zsófia utána jár a híres hamisítók és még híresebb művészek munka módszerének, bemutatja a leleplezéshez használt technikákat és eszközöket, valamint példával illusztrálja a hamisítás elleni küzdelem kézzelfogható eredményeit.

Időpontok: 2019. szeptember 14. (szombat) 10:00–11:30 és 12:00–13:30

Helyszín: Festményvizsgálati Labor, 1123 Budapest, Kékgolyó utca 17.

A labor befogadóképessége miatt (max. 15 fő) a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni, az időpont megjelölésével, a +36 1 225-7160-as telefonszámon, vagy az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen lehetséges.

A részvétel ingyenes.