Magyar leiras:

Műterem-látogatás | Nagy Gabriella festőművész műterme

Nagy Gabriella a figuratív festészetet területén alkot, a valóság illuzórikus ábrázolása érdekli, a finoman abszurd és a valóságot megkérdőjelező szürreális elemeket vegyíti vásznain a klasszikus realista ábrázolás segítségével. Főként tájképeket fest, amelyeket az utóbbi időben műtermi környezetbe helyezve, csendéletekké alakítva alkot újra, a klasszikus műfajt kortárs módon jeleníti meg. A természetben rejlő gondolati, mitikus, vizuális összefüggések foglalkoztatják, amelyet érzéki látvánnyá, koncentrált képi világgá formál át.

Gyerekkori, vidéki nagyszülőkhöz köthető élményei és felnőttkori utazásai során készült fotók határozzák meg képi világát, legtöbbször magyarországi tájakat, valamint viharos légköri jelenségeket dolgoz fel. A festményeken ironikus, játékos módon jelennek meg az emberek és állatok, érzékeltetve a lét abszurd aspektusait. Több munkáján „az állatok nemcsak antropomorf mivoltukkal demonstrálnak, hanem a kultúra és a természet nem minden korban evidens egységére is rámutatnak” (Nagy Mercédesz). A képek történeteiben mégsem uralkodik el a pátosz, megmarad az egyensúlyi helyzet a valós események és a fantázia keskeny mezsgyéjén, a befogadó pedig a történetek részesévé válik.

Időpont: 2021. november 13. (szombat) 11:00

Találkozó a helyszínen: 1015 Budapest, Széna tér 7. III/5. kapucsengő: 68

Részvételi díj: 600 Ft, Hegyvidék Kártyával 200 Ft

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező! Maximális létszám: 15 fő

Maszk viselése kötelező!