Magyar leiras:

Műteremjáró séta | Dóra Ádám festőművész műterme

Folytatódik a Hegyvidék Galéria műterem-látogató programsorozata. A következő alkalommal Dóra Ádám festőművész műhelytitkaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A programra regisztrált látogatók egy kötetlen beszélgetés keretében ismerhetik meg a fiatal képzőművész sajátos képi világát és művészetének munkafolyamatait.

„Művészetemben kezdetektől fogva az elemi kontrasztok és feszültségek foglalkoztatnak. Az elmúlt évek szemlélődései és kísérletezései olyan művek létrehozásához vezettek, amelyeken a mesterséges és a természetes, a spontán és a tervezett találkozik, kialakítva egy sajátos képi dialógust. Olyan műtárgyak létrehozását tűztem ki célul, amelyek tradicionális festészeti praxisra épülnek, ugyanakkor magukban hordoznak olyan elméleti és technikai megoldásokat, amelyek a jelenkorra reflektálnak, valamint szoros összefüggésbe hozhatók az egyre gyorsabban változó világunkkal. Korábbi munkáimon építészeti és természeti elemek találkozása volt megfigyelhető, ahol a geometrikus és organikus formák, felületek beszélgetnek egymással. Az ezekkel a motívumokkal való játék egy hosszabb periódusú, több műegyüttesre bontható alkotói programot eredményeztek.” (Dóra Ádám)

A művészről bővebb információ az adamdora.com, illetve az instagram.com/doraadam_/ oldalon található.

Moderátor: Farkas Laura művészettörténész, kurátor

Időpont: 2021. június 20. (vasárnap) 11:00-12:00 

Találkozó a helyszínen: 1117 Budapest, Baranyai utca 27.

A műterem-látogatáson való részvétel regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával, valamint érvényes védettségi igazolvány és a személyazonosságot igazoló fényképes okmány felmutatásával lehetséges.

Jegyek kaphatók, illetve regisztrálni a hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában (1126 Budapest, Királyhágó tér 10.) lehetséges.

Maximális létszám: 15 fő

A műterem-látogatás min. 5 fő regisztrációja esetén indul.

Az épületben a maszk használata kötelező!