Magyar leiras:

Gáspár György műterem-látogatását érdeklődés hiányában elhalasztjuk. Szeptemberben azonban újra lesz lehetőség megismerni a művész műhelytitkait.

—————————————————————————————————

Műteremjáró séta | Gáspár György képzőművész műterme

Folytatódik a Hegyvidék Galéria műterem-látogató programsorozata. A következő két alkalommal kivételesen nem hegyvidéki kötődésű művészekhez lesz lehetőség ellátogatni, hanem két olyan alkotóhoz, akiknek a pandémia miatt végül a jövő évben tervez a Hegyvidék Galéria kiállítást rendezni. Első alkalommal Gáspár György Ferenczy Noémi-díjas képzőművész műhelytitkaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők, aki a szobrászat területén, üveggel dolgozik, merészen kísérletezik a tradicionális hazai üvegformálástól eltérő eljárásokkal, a casting technikától kezdve egészen az üveglapok laminálására és precíz tömbbé alakítására épülő módszerekig.

„Gáspár György munkáit áthatja az építészet. Ez azonban nem egy valós vagy kreált funkcionális, vagy a társadalmi élettér kifejezésére szolgáló rendszer. Az egyén legbelsőbb, legmélyebb pszichés kivetüléseinek téri kiterjedése. Obejktjeiben a kép és a szobor határmezsgyéit vizsgálja, mértani precizitással egymáshoz csiszolt elemei, a különböző nézőpontokból, mindig új tereket nyitnak, kiaknázva az üveg médiumában rejlő lehetőségeket. Tárgyai ablakok, nyílások egy ismerős, mégis ismeretlen világra. Ezek az ablakok olykor zártabbak, máskor mintha négy dimenzióba ágaznának szét, ahol a mikro és makro világ elemeit is felfedezhetjük.

Gáspár művei  geometrikus formák, személyes történetekkel, melyek rabul ejtik a szemlélőt. Transzparens és átlátszatlan felületei néhol harmonikusan, adott esetben szabályos matematikai rendszerben, máshol feszültséget keltve jelennek meg.  Műveit a Jacques Derrida féle dekonstrukció legalább annyira meghatározza, mint az op-art. Gáspár hangsúlyosan használ az anyagra kevéssé jellemző neon színeket, az utóbbi években monokromitás jellemzi, mely finom tér-grafikáiban erősebb hangsúlyokat generál.” (Mészáros Flóra, művészettörténész)

Időpont: 2021. június 12. (szombat) 15:00-16:00

Találkozó a helyszínen: 1083 Budapest, Práter utca 65.

A műterem-látogatáson való részvétel regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával, valamint érvényes védettségi igazolvány bemutatásával lehetséges.

Jegyek kaphatók, illetve regisztrálni a hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában (1126 Budapest, Királyhágó tér 10.) lehetséges.

Maximális létszám: 15 fő

Az épületben a maszk használata kötelező!