Magyar leiras:

A Kormány 46/2020. (III.16.) Korm. rendelete alapján a Hegyvidék Galéria mint közművelődési intézmény pillanatnyilag látogatási tilalom alatt áll.

A Hegyvidék Galéria eddig meghirdetett (díjtalan, regisztrációköteles) programjai határozatlan ideig elmaradnak. A programokra váltott  200 Ft-os regisztrációs díjat a vásárlás helyén és módján visszaváltjuk. Amennyiben Ön online regisztrált, így további teendője nincs, a jegy árát automatikusan visszautaljuk. Személyes vásárlás esetén jegyvisszaváltási szándékát kérjük jelezze a program@momkult.hu e-mailcímen, ahol munkatársaink tájékoztatják a további részletekről.

 

Nagy Gábor György művészetének központi motívuma, a kör és a gömb már korai, főiskolai munkáiban is megjelenik. A ’90-es évek végén a digitális képalkotás felé fordul, printeket készít, de hagyományos olaj vászon munkái és grafikai lapjai, napjainkban párhuzamosan kisérik ezt.

 

„Érdekes, hogy Nagy Gábor György számára még egy ilyen egészen banális hétköznapi látvány is misztikussá tud válni. Legyen az egy lépcső, egy üveg, egy bőrönd, egy gömb (különösen, ha világító gömb). Ezek nem is igazán jelképek, mivel képeinek épp az a sármja, hogy mindez csak nagyon sejtetve és sejtelmesen van jelen, kerüli a direkt, konkrét állításokat, kijelentéseket. Ez által a bennünk lévő homályos vagy épp megfoghatatlan, szinte csak formálódó benyomásokat mégis meg tudja ragadni. A jelenben is, de főleg a múltra vonatkozóan. A körökön át felbukkanó látványból olyan, mintha a múltból törne elő egy-egy éles emlék.” Dr. Bordács Andrea