Magyar leiras:

Művészi tevékenység és alkoholizmus | Szemfényvesztő művészet IV.
Művészetpszichológiai előadás-sorozat

“A férfi lassan becsukta a könyvet. Aztán üres poharára, majd a boros üvegre nézett, amelyben csak két ujjnyi bor volt már. Le kell mennem némi utánpótlásért, gondolta. Most viszont nem áltatta magát, nem egy, hanem három liter bort hoz majd; két üveget elrejt a felesége elől, például a mosógépbe vagy a ruhásszekrénybe, egyszóval valami alkalmas helyre, ahol meghúzhatja az üveget akkor is, ha Á. hazajött már.” Hajnóczy Péter A halál kilovagolt Perzsiából című regényének részlete jól megvilágítja azt a tűfoknyira összezsugorodott életteret, amelybe az alkohol kényszerítheti bele a szerzőt, ha túllép egy bűvös határvonalat. De minden esetben így van ez, vagy lehet, hogy azoknak a szerzőknek van igaza, akik szerint az alkohol hozzájárul kreativitásuk kiteljesedéséhez? A válaszra fény derül Gerevich József soron következő előadásán.

Előadó: Dr. Gerevich József pszichiáter

Időpont: 2023. október 19. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Edvard Munch: Önarckép egy üveg borral, 1906; olaj, vászon, 110 × 120 cm; MUNCH, Oslo, Norvégia (https://www.munchmuseet.no/en/object/MM.M.00543)