Magyar leiras:

Pontfestészet
Családi alkotósarok | PONTPONTPONT

Sokszor festünk úgy, hogy a színeket egy palettán valóban összekeverjük, és különböző méretű, alakú foltokban, vagy konkrét formákban helyezzük el a készülő képünkre, amiből összeáll a kívánt látvány. De milyen az a kép, ahol a festmény alapelemei, ecsetnyomok, foltok, formák egy teljesen azonos alapegységből, a pontból állnak össze? Ezt vizsgáljuk meg a foglalkozáson, Köves Éva „PONTPONTPONT” című kiállításának rendkívül izgalmas, a tudományokat és a technikai vívmányokat is érintő festészeti kísérletei által. Kipróbáljuk, hogy hogyan tudjuk úgy keverni a színeket, ha csak egymás mellé helyezzük őket, és a szemünk recehártyáján érjük el a kívánt hatást. Szeretettel várjuk a családokat januári művészetpedagógiai foglalkozásunkra, Köves Éva tárlatához kapcsolódóan.

A foglalkozást vezeti: Dabi István Mikolaj médiaművész

> Időpont: 2024. január 6. (szombat) 10:00–11:30
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2024. január 5-én, pénteken, 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Részvételi díj: 800 Ft/gyermek, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft/gyermek. Kísérőknek ingyenes.

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Köves Éva: Káosz 2., 2023; olaj, vászon, 120 x 180 cm (fotó: Hegyháti Réka)