Magyar leiras:

Pontfestészet
Családi alkotósarok | PONTPONTPONT

A Köves Éva „PONTPONTPONT” című kiállításához kapcsolódó, 2024. január 6-ra meghirdetett művészetpedagógiai foglalkozásunk sajnos technikai okok miatt elmaradt, de egy új időpontban, 2024. január 13-án, szombaton pótoljuk. A tárlat már véget ért, de fotókon keresztül bemutatjuk az alkotásokat, és más, a témához (pointillizmus) kapcsolódó műveket.

Sokszor festünk úgy, hogy a színeket egy palettán valóban összekeverjük, és különböző méretű, alakú foltokban, vagy konkrét formákban helyezzük el a készülő képünkre, amiből összeáll a kívánt látvány. De milyen az a kép, ahol a festmény alapelemei, ecsetnyomok, foltok, formák egy teljesen azonos alapegységből a pontból állnak össze? Ezt vizsgáljuk meg a foglalkozáson, Köves Éva „PONTPONTPONT” című kiállításának rendkívül izgalmas, a tudományokat és a technikai vívmányokat is érintő festészeti kísérletei által. Kipróbáljuk, hogy hogyan tudjuk úgy keverni a színeket, ha csak egymás mellé helyezzük őket, és a szemünk recehártyáján érjük el a kívánt hatást.

A foglalkozás résztvevői kérjük, hogy hozzanak magukkal egy fogkefét.

A foglalkozást vezeti: Dabi István Mikolaj médiaművész

Időpont: 2024. január 13. (szombat) 10:00–11:30

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2024. január 12-én, pénteken, 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Részvételi díj: 800 Ft/gyermek, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft/gyermek. Kísérőknek ingyenes.

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Köves Éva: Káosz 2., 2023; olaj, vászon, 120 x 180 cm (fotó: Hegyháti Réka)