Magyar leiras:

Családi alkotósarok
Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven IV.
Pop art

A “Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven” kézműves foglalkozássorozat keretében a gyerekek kreatív alkotóprogramon tudhatnak meg többet a különböző művészeti korszakokról, az őskori barlangrajzoktól egészen a kortárs művészetekig.

Ez alkalommal Andy Warhol, Richard Hamilton és Roy Lichtenstein ikonikus alkotásain keresztül a pop art világával ismerkedünk meg. Hogyan lett Mickey egér, a leveskonzerv vagy épp a kólásüveg Warhol vásznainak főszereplője? A játékos foglalkozás során kedvenc filmsztárunkból, mesehősünkből, hétköznapi tárgyainkból vagy akár saját arcképünkből varázsolunk pop art alkotást – a merész, színes, vicces kollázsoknak csak a fantáziánk szabhat határt!

Időpont: 2022. március 5. (szombat) 10:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Ajánlott korosztály: 3–10 évesek

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2022. március 4-én, pénteken 14 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

A jelenlegi szabályozások értelmében maszk viselése a rendezvény ideje alatt a 6 év feletti látogatók részére kötelező.


Kép / Eduardo Paolozzi: Poster (részlet), 1967; szitanyomat, papír, 85,9 × 61,1 cm © The Eduardo Paolozzi Foundatio (a Tate gyűjteményéből)

https://www.tate.org.uk/art/artworks/paolozzi-poster-p04869