Magyar leiras:

Tárlatvezetés Köves Évával és Alföldi Róberttel | PONTPONTPONT

Köves Éva „PONTPONTPONT” című kiállításán Alföldi Róbert színész, rendező, valamint a kiállító művész tartanak tárlatvezetést, amely során bemutatják a kiállításon látható műveket, valamint beszélgetnek Köves Éva alkotói pályájáról.

> Időpont: 2024. január 3. (szerda) 18:00
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

> Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft
Jegyek kaphatók a 
https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

//

„Köves Éva legújabb munkáin a színerő, valamint a sűrűsödés és a ritkulás optikai lehetőségeivel kísérletezik, ahol a festékpigmentek mint részecskék, a fénysugarak pedig mint hullámok jelennek meg a képalkotás praxisában. Hasonlóan a katódsugaras-, vagy LED-televízióhoz, amely a másodperc tört része alatt „szórja” tele színrészecskékkel a képernyő felületét. Köves alkotásai is ilyen képpontokból álló moaréval szolgálnak, melyeket „kvázi”-érzéki úton próbál meg visszakódolni alakzatokká a néző. „Kvázi”, azaz csak „úgyszólván” objektív módon, mivel a visszafordítás műveletéhez csupán elemi vizuális impulzusokat ajánl fel a művész. Pöttyözött képei testetlenek, ahol az egymáshoz fűződő pontok viszonya egyszerre tűnik kaotikusnak és mégis következetes rendbe szerveződőnek. Köves csak a közlés természetét – hangsúlyozva annak markánsan optikus és nem haptikus jellegét – szabja meg, annak tárgyát azonban nem. Kiindulva az olyan vizuális jelenségektől, mint a jelek intenzitása, azok áramlása és túlcsordulása, egészen a vizuális zaj kialakulásáig a „mai” szem „kitettségének”, „igénybevételének” és „strapás” munkájának bemutatására törekszik.” /Részlet Kaszás Gábor művészettörténész leírásából/

A kiállítás a Szikra Képzőművészeti Bemutatóteremmel együttműködve valósult meg.

A tárlat ingyenesen megtekinthető 2024. január 6-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

Fotó // Egressy Orsolya
© MOM Kulturális Központ – Hegyvidék Galéria