Magyar leiras:

Tárlatvezetés „A művészet rejtett arcai 1947–49” című kiállításon

Műtárgyak Éjszakája

A Műtárgyak Éjszakája programsorozathoz csatlakozva az Antal–Lusztig-gyűjtemény anyagából megrendezett „A művészet rejtett arcai 1947–49” című kiállításunkon Nagy T. Katalin művészettörténész, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést.

Időpont: 2022. május 27. (péntek) 18:00–19:00

Időtartam: 60 perc
Max. létszám: 40 fő

A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!

A műtárgy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető- és hírportálja, a Műtárgybefektetési Konferencia, valamint „A magyar művészek aukciós piaca” kiadója, 2022-ben hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású közönségprogramját.

A május 26–28. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget.

A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit, az ékszer- és az öltözék-kiegészítő készítést magunk is kipróbálhatjuk, saját kályhacsempét festhetünk. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi, ékszertörténeti, papírrégiség és kortársművészeti témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogatunk kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is kreatív foglalkozásokkal várjuk. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók ismét 12 féle programtípus közül szemezgethetnek.

Az idei MÉF kiemelten foglalkozik a fenntarthatóság és a művészet kapcsolatával. A téma fontosságára és aktualitására izgalmas tárlatvezetések, workshopok és kiállítások világítanak rá. Idén először e-rolleres művészeti túrákat is szervezünk.

A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!

Szervező: a mutargy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető – és hírportálja.

Mikor: 2022. május 26–28.

Programok: https://www.mutargyakejszakaja.hu/programok-2022
Jegyvásárlás: https://www.mutargyakejszakaja.hu/jegyvasarlas

Weboldal: https://www.mutargyakejszakaja.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/mutargyakejszakajafesztival/