Magyar leiras:

Tér-idő utazás
Családi alkotósarok

A művészek sokszor felidéznek műveket, amelyeket megelőző korok művészei készítettek. Lehetnek ezek festmények, szobrok, grafikák, a jelen művészei részben vagy egészében alkotják újra őket, de másként. Az idei évben Munkácsy-díjjal kitüntetett alkotók több művében is előképeket vélünk felfedezni. Egészen távoli korok művei jelennek meg, érdekes összefüggésekben, saját eredeti anyaghasználatukból kilépve.

A „Munkácsy-díj 2023” című kiállításunkhoz kapcsolódó családi napon térben és időben utazunk majd a művek által, megismerjük pár mű előképét, majd mi is megpróbálunk egy-két művet az eredetitől eltérő anyagok segítségével megalkotni. Körbejárjuk mit is jelen a parafrázis, ez a furcsa hangzású kifejezés.

A foglalkozást vezeti: Dabi-Farkas Rita múzeumpedagógus

Időpont: 2023. június 24. (szombat) 10:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2023. június 23-án, pénteken 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Részvételi díj: 800 Ft/gyermek, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft/gyermek. Kísérőknek ingyenes.

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // drMáriás: A modern család Michelangelo műtermében (részlet), 2023; akril, vászon, 113 × 83 cm; Forgács Klára és István gyűjteménye