Magyar leiras:

Varázslatos tér
Családi alkotósarok

A szabályos geometrikus és az amorf térbeli formák mindenhol körbevesznek minket. Az épületek, a tárgyaink, a természet jelenségei, a művészeti alkotások mind-mind változatos tereket mutatnak. A térformákat ötvözhetjük is egymással. Egy geometrikus formába belehelyezhetünk egy amorf formát, egy természeti formára rajzolhatunk egy geometrikus elemet, vagy metszheti is akár két azonos forma egymást, amiből egy harmadik, sosem látott téri látvány keletkezik.

A Vasművek – Fémes inspirációk a kecskeméti K-ARTS Művészeti Gyűjteményből című kiállításhoz kapcsolódó családi napon ilyen furcsa, talán a valóságban nem is létező különös metszeteket és formákat fogunk készíteni síkban és térben, melyhez kiindulási alapunkat a tárlaton látható alkotások adják majd.

A foglalkozást vezeti: Dabi-Farkas Rita múzeumpedagógus

Időpont: 2023. október 28. (szombat) 10:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2023. október 27-én, pénteken 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Részvételi díj: 800 Ft/gyermek, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft/gyermek. Kísérőknek ingyenes.
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Pál Katja: KMM/ZLT/429, 2021; akril, alukompozit lemez, 68×53×13 cm; K-ARTS Művészeti Alapítvány