Magyar leiras:

A jekatyerinburgi Alvitr Galériával közösen rendezett „Wrong Reality” című kiállításon magyar és orosz képzőművészek munkái kerülnek bemutatásra, izgalmas dialógust létrehozva a két ország művészei között, akik alkotásaikon a valóság különböző értelmezésével, feldolgozásával foglalkoznak, de mindig történik valami “szokatlan” az ábrázolásaikon. Ivan Plusch művein a valóság összekapcsolódik a képzelet alkotta karakterek sajátos világával, Sergey Akramov mindennapi életünk digitális valóságát ötvözi orosz és európai városok részleteivel, Irina Drozd képein a gyermekek körülöttünk lévő világról alkotott érzései jelennek meg valóságként, Barakonyi Zsombor realitása filmszerűvé válik, míg Bodoni Zsolt kulturális képek emlékeit, idézeteit dolgozza fel. Mindannyian a kortárs ember mai világról alkotott vízióját jelenítik meg, egy olyan világét, amely a képzelet, a destrukció, a kulturális örökség és virtuális valóság elemeivel keveredik. A kiállítás célja bemutatni, hogy környezetünk feldolgozásában milyen hasonlóságok és különbségek figyelhetők meg a két ország művészei között.

A kiállítás a 2019. április 9–14. között megrendezésre kerülő Budapest Art Week (BAW) programsorozat részeként kerül megrendezésre, amelynek tematikája idén az orosz képzőművészethez kapcsolódik. A tárlat a BAW nagyszabású központi kiállításának szatellit rendezvényeként kívánja prezentálni az orosz és magyar kortárs képzőművészet tendenciáit, jelen korunk, világunk képzőművészeti eszközökkel történő értelmezési lehetőségeinek bemutatásával.

Kiállító művészek:

Sergey AKRAMOV | BARAKONYI Zsombor | BODONI Zsolt | Irina DROZD | Ivan PLUSCH

A kiállítás megtekinthető 2019. április 13-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között. 2019. április 13-án, szombaton, 10:00–18:00 között, hosszabb nyitvatartással látogatható a tárlat.

2019. március 26. 18:00

Kiállításmegnyitó

2019. április 10. 18:00

Tárlatvezetés és beszélgetés Barakonyi Zsombor festőművésszel, Marina Alvitr művészettörténésszel, az Alvitr Galéria vezetőjével és Vékony Délia művészettörténésszel

2019. április 13. 12:00

Galéria túra (Várfok Galéria | PINCE | Hegyvidék Galéria)

Részletek: www.bpartweek.hu