Virtuális túra | Estély a vörös kertben | aatoth franyo online kiállítása | Cziffra Fesztivál

Virtuális túra | „Estély a vörös kertben” | aatoth franyo képzőművész kiállítása | Cziffra Fesztivál

A Hegyvidék Galériában 2021. február 10. – március 13. között került megrendezése a Cziffra Fesztivál keretében, a Várfok Galériával együttműködve aatoth franyo képzőművész „Estély a vörös kertben” című kiállítása, amely a digitális technológiának köszönhetően online formában tekinthető meg.

Az alábbi linkre kattintva egy 360 fokos, online panoráma-tárlatsétával otthonról, egy kényelmes fotelből csodálhatják meg aatoth franyo vörös alapon festett figurális alkotásait, amelyeknek meghatározó elemei a groteszk, lényegükre redukált alakok, motívumok, melyek által érvényre jut a művész világról alkotott képe és üzenete, rávilágítva, felhívva a figyelmet korunk és társadalmunk visszásságaira, természetvédelmi kérdésekre.

A virtuális túra során megállhatnak egy-egy kép előtt, a „+” és „-” gombok segítségével ráközelíthetnek a művekre, egy-egy alkotást pedig külön, nagyobb felbontásban is megvizsgálhatnak, szemügyre véve a motívumokat, valamint az izgalmas felületi kialakítását, struktúráját a festményeknek. A „kamera” piktogrammal ellátott részekre kattintva meghallgathatnak egy rövid bevezetőt, amelyben Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészettörténésze, és Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészettörténésze, művészeti vezetője osztja meg néhány gondolatát a tárlaton bemutatott alkotásokkal és a kiállítás koncepciójával kapcsolatban. Két műelemző videó megtekintésével, a művészettörténészek tolmácsolásában megismerkedhetnek aatoth franyo három festményének motívumvilágával, mondanivalójával. Az „i” (információ) jelzésű gombokra kattintva, a külön ablakban megnyíló falszövegeken pedig további érdekességeket, részleteket olvashatnak franyo életéről és művészetéről.

Jó szórakozást kívánunk!

A 360 fokos online tárlatsétát a virtuARTtour készítette.

VIRTUÁLIS TÁRLAT


Aktuális Híreink

Nyári szünet | 2022.07.19.-08.17.

Kedves Látogatóink! A Hegyvidék Galéria 2022. július 19. – augusztus 17. között nyári szünet miatt...

A művészet rejtett arcai 1947–49 c. kiállítás megnyitója | Pataki Gábor

A művészet rejtett arcai 1947–49 (Válogatás az Antal–Lusztig-gyűjteményből) című kiállítás megnyitója | Pataki Gábor „A...

Richter Sára textilművész „Akarsz-e meggyógyulni” c. kiállításának megnyitója | Nagy T. Katalin

Nagy a kísértés, hogy egy poétikus, érzelmekkel teli, érzelmeinket felkavaró kiállításról ne egy objektivitásra törekvő...